Upoznajte Eduarda

Za dobru kafu potrebno je vreme.

Upoznajte Eduarda - predstavnika šeste generacije koja upravlja ovom porodičnom plantažom. Njegovi preci su počeli sa uzgajanjem kafe 1840. godine, a po Eduardovim rečima tajne gajenja kafe su se prenosile s jedne na drugu generaciju i pomogle da danas porodica uspešno gaji visokokvalitetnu kafu u specifičnoj mikroklimi, na visini izmedju 1100 i 1200 metara, najpogodnijoj za rast sofisticiranih arabika. Tradiciju čuvaju sušenjem sveže ubranih plodova na njihovom tlu, na nikaragvanskom suncu koje razvija snažan ukus u kojem se prepoznaje nota crne čokolade i slatkoća sušenog voća.

100% Arabica

Prefinjeno 100% arabika zrno, sorte Žuti Bourbon, uzgaja se na 1000 ili više metara nadmorske visine.

Karakteristika sorte, za razliku od klasičnog zrna arabike, upravo je u toj intezivnoj, žutoj boji ploda koja ovu sortu čini jednom od najkvalitetnijih i najpopularnijih širom sveta.

Roasted Coffee Beans

Rezultat je kafa koja sjedinjuje neodoljive arome tamne čokolade i slatkoće karamele sa orašastim notama pečenih badema. Srednjeg inteziteta sa baršunastim telom, nudeći ukusno piće, savršeno za melo opuštanja.

AROMA

Dried fruit, Chocolate

INTEZITET I JAČINA

 

ACIDITY