POLITIKA UPOTREBE KOLAČIĆA

POLITIKA UPOTREBE KOLAČIĆA

Stranica https://beanzcafe.co.rs u vlasništvu je privrednog društva Strauss Adriatic d.o.o, koje je sastavni deo Strauss Grupe sa sedištem u Petah Tikva (49 Ha-Sivim), Izrael. U zavisnosti od Vašeg pristanka, kada to zahteva važeći zakon, digitalni mediji kojima upravlja STRAUSS ADRIATIC d.o.o ("digitalni mediji") koriste kolačiće i slične tehnologije ("kolačići"). Koristimo kolačiće kako bismo bolje razumeli kako posetioci koriste naše digitalne medije i pružene alate i usluge, kao i radi poboljšanja njihove upotrebe i funkcionalnosti.
Pre upotrebe naših digitalnih medija pažljivo pročitajte ovu Politiku kolačića. Ako se ne slažete sa istom, nemojte koristiti naše digitalne medije. Više informacija o tome kako upravljamo podacima o ličnosti, i Vašim pravima u tom smislu, možete naći u našoj Politici privatnosti.
Zadržavamo pravo izmene ove Politike kolačića ili naše Politike privatnosti. Molimo vas da redovno pregledate ovu Politiku o kolačićima i našu Politiku privatnosti kako biste bili sigurni da ste upoznati sa svim pojedinostima koji se mogu ticati obrade vaših podataka o ličnosti.
Šta su kolačići?
Kolačići su mali fajlovi koji se postavljaju na Vaš uređaj i koji služe za različite svrhe, kao što su kolačići koji bi Vam omogućili da se krećete među web stranicama efikasno, pamte Vaše preferencije i generalno poboljšavaju Vaše korisnično iskustvo na internetu. Korišćenje kolačića na našim digitalnim medijima omogućava Vam da uživate u kvalitetnijim posetama i preciznije beleže Vaše aktivnosti na našoj internet lokaciji. Više o kolačićima koje koristimo i kako ih možete onemogućiti možete saznati u nastavku.
a) Mi (ili treće lice u naše ime) možemo prikupljati informacije u obliku datoteka prijavljivanja koji beleže aktivnosti na digitalnim medijima i prikupljaju statističke podatke korisnika o navikama pretraživanja. Ovi podaci su generisani anonimno i pomažu nam da sakupljamo (između ostalih) (i) tip pretraživača i operativni sistem korisnika, (ii) informacije o sesiji korisnika (kao što su URL sa koga su došli, datum i vreme kada su posetili naš Digitalni medij i koje stranice su pregledali na našim digitalnim medijima i koliko dugo), i (iii) druge slične informacije o navigaciji ili klikovima. Informacije pribavljene kroz fajl prijavljivanja takođe koristimo za naše interne marketing i demografske studije, da bismo mogli konstantno da poboljšavamo i prilagođavamo online usluge koje Vam pružamo. Datoteke prijavljivanja koriste se samo interno i nisu povezane ni sa jednim korisnikom. Napominjemo da na osnovu ovih prikupljenih informacija, Vaša identifikacija nije moguća.
b) Esencijalni kolačići - Esencijalni kolačići su neophodni za funkcionisanje naše web stranice, na primer, potrebni su za osiguravanje bezbednosti stranice, ili kako bismo mogli da vam pružimo uslugu koju ste tražili. To su tzv. “sesijski” kolačići, koji nestaju nakon isteka svake korisničke sesije. Ove kolačiće možete onemogućiti izmenama podešavanja na vašem pretraživaču. Međutim, napominjemo da ukoliko onemogućite upotrebu esencijalnih kolačića, nećete moći da koristite našu web stranicu ili mi nećemo biti u mogućnosti da vam pružimu traženu uslugu.
c) Kolačići funkcionalnosti, performansi i targetiranja - Upotreba sledećih kolačića omogućava nam da pratimo korisnike tokom vremena kako bismo poboljšali strukturu naše web stranice i pružili relevantniji sadržaj. Web stranica takođe koristi kolačiće treće strane u analitičke svrhe (npr. za upravljanje i poboljšanje performansi i dizajna web sajta). Kako ovi kolačići nisu bitni za funkcionisanje naše web stranice, ove kolačic´e postavljamo samo uz Vaš pristanak. Informacije prikupljene putem ovih kolačići čuvaju se 12 meseci, a nakon isteka tog perioda se brišu:
Google analitika. Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristite i kako se krećete kroz naše digitalne medije. Na primer, oni vode evidencije koje ste internet stranice posetili najviše, IP adrese (internet protokola), vrste pretraživača, provajdera internet usluga (ISP), reference / izlazne stranice, operativne sisteme, datume / vremena, podatke klika (clickstream data). Napominjemo da ovi podaci ne omogućavaju identifikaciju pojedinačnog korisnika.
Mi koristimo ove informacije da analiziramo trendove korišćenja da bismo upravljali našim digitalnim medijima, kako bismo pratili kako se korisnici kreću kroz naše digitalne medije i sakupili opšte demografske informacije o tome koji korisnici koriste naše digitalne medije.
Da biste onemogućili praćenje kolačićima Google analitike na svim internet sajtovima koje posećujete, idite na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Facebook. Ovaj kolačić nam pomaže da se oglašavamo kod onih korisnika koji su već posetili našu web stranicu kada se nalaze na Facebooku ili digitalnoj platformi koja pokreće Facebook Advertising. Više informacija o Facebook-u možete pronaći na https://www.facebook.com/policy/cookies/

Kako kontrolisati kolačiće na našim digitalnim medijima?
Osim kolačića koji se kvalifikuju kao “esencijalni”, gore navedeni kolačići koji se mogu koristiti prilikom pregleda naših digitalnih medija i biće instalirani na vaš računar samo ako ste pročitali i složili se sa banerom koji se pojavljuje na našoj početnoj stranici.
Interakciju sa kolačićima takođe možete da kontrolišete i u zavisnosti od vašeg internet pretraživača. Pročitajte odeljak "Pomoć" u pretraživaču koji koristite da biste saznali kako to funkcioniše.
Imajte na umu da ako isključite ili onemogućite kolačiće, možda nećete biti u mogućnosti da se prijavite na svoj nalog, pogledate sadržaj ili koristite druge funkcije na našim digitalnim medijima. Takođe može se desiti da delovi naših digitalnih medija uopšte ne rade ili se neočekivano ponašaju.
Ako koristite različite uređaje za pregled i pristup našim uslugama, kao što je pametni telefon ili tablet, kao i vaš računar, trebalo bi da obezbedite da svaki pretraživač, na svakom od uređaja, bude prilagođen vašim potrebama preferencije kolačića.
Da biste saznali više o kolačic´ima, uključujući kako da vidite koji su kolačići postavljeni i kako da njima upravljate i/ili ih obrišite posetite: http://www.allaboutcookies.org/

Internet Protokol (IP) adresa

Obaveštavamo sve posetioce da možemo da prikupljamo vaše IP adrese kako bismo olakšali postavljanje dijagnoze problema sa našim serverom i pomogli u upravljanju sajtom. IP adresa je broj koji se dodeljuje vašem kompjuteru kada koristite Internet. Vaša IP adresa će se takođe koristiti kako bismo Vas identifikovali tokom određene sesije, kao i za prikupljanje opštih demografskih podataka.

Razmena

Kao rezultat prodaje, pripajanja ili bilo koje druge statusne promene, reorganizacije ili likvidacije Strauss Adriatic, Strauss Adriatic može da transferuje, proda ili ustupi informacije o Vašoj upotrebi sajta, uključujući, bez ograničenja, informacije sa ličnom identifikacijom koje pružite, kao i druge informacije o Vašem načinu upotrebe sajta, svim trećim licima koja postanu pravni sledbenici Strauss Adriatic.

Poštovanje prava intelektualne svojine

Tekstovi, fotografije, grafika i zvuk koji se nalaze na ovom sajtu pripadaju Strauss Adriatic. Reprodukcija ovog sajta u celini ili delimično, ili reprodukcija jedne ili više njegovih komponenti, u bilo kom obliku, zabranjena je i predstavlja povredu prava intelektualne svojine prema propisima Republike Srbije. Sve informacije, ilustracije, fotografije, oblici, video klipovi (sa i bez zvuka) i drugi sadržaji koji se pojavljuju na ovom sajtu predmet su intelektualne svojine; oni su ili svojina Strauss Adriatic ili trećih lica koja su za njihovo korišćenje ovlastila Strauss Adriatic. Prema tome, zabranjena je svaka njihova reprodukcija, emitovanje, prerada, prevođenje i/ili izmena, u celini ili delimično, ili prenos na drugi internet sajt. Umnožavanje, u celosti ili delimično, ovog sadržaja bez prethodnog pisanog odobrenja Strauss Adriatic strogo je zabranjeno. Svi brendovi Strauss Adriatic koji se pominju na ovom sajtu predstavljaju registrovane žigove.

Linkovi ka drugim sajtovima

Ovaj sajt može imati linkove ka drugim sajtovima koji pripadaju trećim licima, a u svrhu pružanja više informacija našim posetiocima. Strauss Adriatic nema kontrolu nad tim sajtovima i ne može biti odgovoran za njihov sadržaj, niti za zaštitu privatnosti i bezbednosti na ovim sajtovima. Ti internet sajtovi su dostupni svima na sopstvenu odgovornost.

Korisnici i posetioci ovog sajta ne mogu objaviti vezu na internet adresi http://www.beanzcafe.co.rs bez prethodne izričite pisane saglasnosti Strauss Adriatic.

Ograničavanje ili obustavljanje pristupa

Korišćenjem našeg sajta saglasni ste da Strauss Adriatic može, po svom nahođenju, obustaviti Vaš pristup ovom sajtu ili Vam ograničiti njegovo korišćenje u bilo koje vreme i iz bilo kog razloga. Saglasni ste da svako obustavljanje ili ograničenje Vašeg pristupa sajtu može biti izvršeno bez prethodnog upozorenja, kao i bez obrazloženja, te da Strauss Adriatic može odmah deaktivirati ili obrisati Vaš nalog i lozinku, kao i sve informacije i datoteke u vezi sa njima, te sprečiti dalji pristup takvim informacijama ili datotekama. Saglasni ste da Strauss Adriatic neće biti odgovoran zbog obustavljanja ili ograničenja Vašeg pristupa ovom sajtu i/ili bilo kojim informacijama ili datotekama, a posebno da neće biti odgovoran za bilo koju štetu koja bi mogla nastati za Vas ili treća lica u vezi s tim.

Izmena pravila i uslova korišćenja

Strauss Adriatic može u svako doba, bez prethodnog upozorenja, izmeniti uslove korišćenja sajta. Ove izmene su obavezujuće i potrebno je da, pre korišćenja ovog sajta, posetite ovu stranu kako biste se informisali o važećim uslovima korišćenja.

Primenljivi zakoni i nadležnost

Uslovi korišćenja ovog sajta podležu propisima Republike Srbije. Za sve sporove koji mogu nastati u vezi sa Vašim korišćenjem ovog sajta i primenom ovih uslova korišćenja nadležan je sud u Beogradu.
Datum objave/ažuriranja: 29.06.2020

POLITIKA PRIVATNOSTI

STRAUSS ADRIATIC d.o.o svesna je važnosti zaštite ličnih podataka, stoga Vaše podatke o ličnosti tretira u skladu sa važećim propisima koji regulišu zaštitu ličnih podataka uključujući Zakon o zaštiti podataka o ličnosti Republike Srbije („Službeni glasnik RS“ br. 87/2018, u daljem tekstu „ZZPL“) i Opštu uredbu o zaštiti podataka (EU) 2016/679 („GDPR“).

Ova Politika privatnosti pojašnjava pitanja prikupljanja, čuvanja i drugih radnji obrade podataka o ličnosti na stranici http://www.beanzcafe.co.rs rukovaoca Strauss Adriatic d.o.o, a koja je sastavni deo Strauss Grupe sa sedištem u Petah Tikva (49 Ha-Sivim), Izrael.

U svojoj ulozi rukovaoca podataka, poštujemo vaše pravo na privatnost kada koristite naše digitalne medije kao što su naše internet stranice, mobilne aplikacije, stranice na društvenim mrežama, bilo koji online obrazac za registraciju, kao i svu elektronsku komunikaciju sa nama.

Pre svega, pojašnjavamo da je lični podatak, odnosno podatak o ličnosti svaka informacija koja se odnosi na živo fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv.
U postupku prikupljanja i korišćenja podataka o ličnosti, naša politika je transparentna kada je reč o razlozima i načinima obrade podataka o ličnosti.

1. O NAMA
Rukovalac podataka je Strauss Adriatic, Strauss Adriatic d.o.o, sa sedištem na adresi Miloša Obilića 41, Šimanovci, MB: 06299997 („Strauss“ ili „Društvo“). Za više informacija o našem Društvu i Strauss Grupi, molimo da posetite web stranicu https https://www.strauss-group.com.

2. KOJU VRSTU PODATAKA O LIČNOSTI OBRAĐUJEMO, U KOJE SVRHE I SA KOJIM OSNOVIMA?

U procesu upravljanja ovom web stranicom, Društvo će prikupljati određene podatke o ličnosti, i to:
- direktno od korisnika, u svrhe registracije na web stranici http://www.beanzcafe.co.rs za potrebe naručivanja robe, i to: ime i prezime, adresu, e-mail adresu, broj telefona, datum rođenja;
- direktno od korisnika, u slučaju zaključivanja ugovora o kupovini kafe, odnosno kafe aparata: ime i prezime, adresu, JMGB;
- indirektno (npr. upotrebom kolačića na našoj web stranici).

Više o tome kada i kako upotrebljavamo kolačiće na ovoj stranici, možete pronaći u Politici upotrebe kolačića.

Pravni osnov obrade podataka je preduzimanje radnji pre zaključenja ugovora, i zaključenje ugovora, u skladu sa članom 12, stav 1. tačka 2 ZZPL.

Putem sadržaja na našem sajtu možete pristupiti drugim web stranicama. Takve web strane funkcionišu u skladu sa sopstvenim uslovima korišćenja i politikama privatnosti, na koje nemamo uticaj. U tom smislu ne možemo da budemo odgovorni za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvode ili druge materijale koji su dostupni na tim veb stranicama.
Podatke o ličnosti ćemo obrađivati u sledeće svrhe, sa pravnim osnovom naznačenim za svaki od njih:

3. KOME USTUPAMO VAŠE PODATKE O LIČNOSTI?
– U okviru Strauss Grupe: Strauss Adriatic može deliti za svrhe navedene u Odeljku 2 Vaše lične podatke u okviru Strauss Grupe.
– Trećim licima: Mi nikada nećemo deliti Vaše podatke o ličnosti sa bilo kojim trećim licem koje namerava da ih koristi za direktni marketing, osim ukoliko smo Vas o tome prethodno obavestili i Vi nam dali eksplicitan pristanak za to.
Strauss Adriatic može takođe podeliti Vaše lične podatke sa trećim licima, ali samo u sledećim slučajevima:
– Za marketinške svrhe, isključivo ukoliko ste nam za to dali pristanak;
– Za potrebe podrške: Možemo koristiti pružaoce usluga, agente ili druga angažovana lica kako bismo pružili podršku unutrašnjem poslovanju naših digitalnih medija i da bi nam pomogli u upravljanju njima ili različitim funkcijama, programima i promocijama koje su na njima dostupne. Svaka takva treća strana će u svako doba obezbediti iste nivoe bezbednosti za Vaše podatke o ličnosti kao Strauss Adriatic i gde je potrebno, obavezaće se sporazumom da Vaše lične podatke čuva poverljivo, sigurno i obrađuje ih samo po specifičnim uputstvima Strauss Adriatic;
– Za zajedničke i ko-sponzorisane programe i promotivne svrhe: kada vodimo zajednički ili ko-sponzorisani program ili promociju na našim digitalnim medijima sa drugom kompanijom, organizacijom ili drugim renomiranim licima; i, u okviru ovog događaja, sakupljamo i obrađujemo lične podatke, iste možemo deliti sa našim partnerom ili sponzorom, a uz Vaš pristanak kada je neophodan. Ako Vaše lične podatke prikupljamo (ili delimo sa) privrednim društvom koje nije deo Strauss Adriatic, ali je jedan od učesnika promocije, mi ćemo Vas o tome obavestiti u trenutku prikupljanja Vaših ličnih podataka;
– U parnične i bezbednosne svrhe: Vaše podatke o ličnosti takođe možemo otkriti ako to od nas bude zatraženo shodno zakonu, ili u našoj dobroj veri da je takva radnja razumno potrebna da bi se pridržavali zakonskih odredbi, da bi odgovorili pravni zahtev, ili zaštitili bezbednost ili prava Strauss Adriatic, njegovih klijenata ili javnosti;
– U slučaju spajanja ili preuzimanja celokupnog ili dela Strauss Adriatic od strane druge kompanije, ili u slučaju da Strauss Adriatic proda ili na drugi način raspolaže u celosti ili delom poslova Strauss Adriatic, sticalac bi imao pristup informacijama kojima raspolaže to Strauss Adriatic privredno društvo, koji može uključivati lične podatke, u skladu sa važećim zakonom. Slično tome, podaci o ličnosti mogu biti preneti kao deo korporativne reorganizacije, postupka nesolventnosti ili drugih sličnih događaja, ako je to dozvoljeno, a vršiće se u skladu sa važećim zakonom.

4. IZNOŠENJE PODATAKA O LIČNOSTI IZ ZEMLJE
U kontekstu postupaka opisanih gore, Vaši podaci o ličnosti mogu da budu izneti iz zemlje, a pre svega članicama Strauss Grupe, u države članice Konvencije Saveta Evrope o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka, odnosno države za koje je od strane Evropske unije ili Vlade Republike Srbije utvrđeno da obezbeđuju primereni nivo zaštite podataka o ličnosti, ili u slučajevima da su ispunjene druge garancije ili izuzeci koje predviđa Poglavlje V ZZPL za zakonit prenos podataka o ličnosti u druge države ili međunarodne organizacije.

5. KOLIKO DUGO ĆEMO ČUVATI VAŠE PODATKE O LIČNOSTI
Vaše podatke o ličnosti ćemo čuvati samo u periodu potrebnom za ostvarivanje gorenavedenih svrha obrade, uz poštovanje važećih propisa. U slučaju da Društvo utvrdi da ima opravdan interes ili pravnu obavezu da dalje obrađuje Vaše podatke o ličnosti u druge svrhe, o tome ćete biti obavešteni na propisan način.

Procenjujemo da će aktivnosti obrade koje su opisane gore zahtevati čuvanje Vaših podataka o ličnosti tokom sledećih perioda:12 meseci
U slučaju zaključivanja ugovora o kupoprodaji kafe, odnosno kafe aparata, Vaše podatke čuvaćemo 36 meseci nakon zaključivanja ugovora, odnosno zaključivanja aneksa ugovora.
Nakon isteka perioda trajanja obrade koji je gore naznačen, pri čemu Društvo više nema pravne ili opravdane razloge za obradu Vaših podataka o ličnosti, podaci će biti izbrisani u skladu sa postupcima koji mogu da obuhvate arhiviranje, anonimizaciju, uništavanje.
6. OBRADA PODATAKA DECE MLAĐE OD 15 GODINA
Sve obrade podataka o ličnosti predstavljene u ovom dokumentu odnose se isključivo na lica stara najmanje 15 godina. Korišćenje sistema, kao i rezultata obrade, zabranjeno je za decu mlađu od ovog uzrasta bez pristanka njihovih roditelja/staralaca. U slučaju da uprkos našim razumnim naporima da to sprečimo dođe do takve obrade, prestaćemo sa njom nakon što primetimo činjenicu da su korisnici mlađi od navedenog uzrasta.
7. BEZBEDNOST OBRADE PODATAKA O LIČNOSTI
Društvo Vas ovim putem obaveštava da kontinuirano ocenjuje i unapređuje primenjene bezbednosne mere, kako bi obezbedilo bezbednu i zaštićenu obradu podataka o ličnosti.
8. PRAVA LICA NA KOJA SE PODACI ODNOSE
U kontekstu obrade Vaših podataka o ličnosti, imate sledeća prava:
1. Pravo pristupa podacima o ličnosti koji se obrađuju: imate pravo da dobijete potvrdu da li se Vaši podaci o ličnosti obrađuju ili ne i, ukoliko je odgovor potvrdan, da ostvarite pristup tipu podataka o ličnosti i uslovima obrade, putem upućivanja zahteva u ovom pogledu rukovaocu;
2. Pravo na zahtev za ispravku ili brisanje podataka o ličnosti: imate mogućnost da zahtevate, slanjem zahteva u ovom pogledu rukovaocu, ispravku netačnih podataka o ličnosti, dopunu nepotpunih podataka, ili brisanje Vaših podataka o ličnosti u skladu sa Zakonom;
3. Pravo da se zahteva ograničenje obrade: imate pravo na ograničenje obrade u slučajevima predviđenim Zakonom;
4. Pravo na povlačenje Vašeg pristanka na obradu, kada se obrada zasniva na pristanku, bez dejstva na zakonitost obrade preduzete do tog trenutka;
5. Pravo prigovora na obradu na osnovu koji se odnosi na Vašu konkretnu situaciju, kada je osnov za obradu opravdan interes, i prigovora u svakom trenutku na obradu podataka u svrhe direktnog marketinga, uključujući profilisanje;
6. Pravo da se ne podleže odluci zasnovanoj isključivo na automatizovanoj obradi, uključujući profilisanje, koja proizvodi pravna dejstva u vezi sa licem na koje se podaci odnose ili na sličan način u značajnoj meri utiče na lice na koje se podaci odnose;
7. Pravo na prenosivost podataka, što znači pravo na prijem Vaših podataka o ličnosti, koje ste dostavili rukovaocu u strukturisanom, uobičajeno korišćenom i mašinski čitljivom formatu i pravo na prenos tih podataka drugom rukovaocu, ukoliko se obrada zasniva na Vašem pristanku ili na ispunjenju ugovora, i vrši se automatizovanim putem;
8. Pravo na podnošenje prigovora Povereniku za informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i pravo obraćanja nadležnom sudu.
Vršenje navedenih prava je moguće u svako doba. Za korišćenje ovih prava, možete uputiti pisani zahtev, datiran i potpisan u elektronskom formatu, na sledeću adresu: Strauss Adriatic, Miloša Obilića 41, Šimanovci, ili putem elektronske pošte našeg Lica za zaštitu podataka o ličnosti na [email protected]
Isto tako, u slučaju da želite da povučete Vaš pristanak dat u svrhe direktnog marketinga, imate mogućnost da koristite opciju „otkazivanje“ koja Vam je omogućena u svakoj marketinškoj komunikaciji.
9. IZMENE OVIH PRAVILA O PRIVATNOSTI
Društvo može da povremeno menja i ažurira ova pravila o privatnosti, prema potrebi. Društvo će Vas obavestiti o svakoj značajnoj ili suštinskoj promeni ovih pravila o privatnosti, i obezbediće da se obaveštavanje izvrši na način koji obezbeđuje da ga potvrdite, na primer putem korišćenja adrese elektronske pošte koju ste nam dostavili, ili na bilo koji drugi odgovarajući način koji omogućava delotvorno saopštavanje.
10. KONTAKT
Svako pitanje u vezi sa ovim dokumentom možete da uputite licu odgovornom za pitanja zaštite podataka o ličnosti u Strauss Adriatic, preko sledećih kontakt podataka: [email protected].